ANDREJ (9) IZ KIKINDE U SUPERFINALU SVETSKOG TAKMIČENJA:Engleski govori perfektno, zablistao u velikoj konkurenciji
Andrej Piškin, Foto: RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE / YOUTUBE

svaka čast!

ANDREJ (9) IZ KIKINDE U SUPERFINALU SVETSKOG TAKMIČENJA:Engleski govori perfektno, zablistao u velikoj konkurenciji

Međunarodno takmičenje "HIPPO" najmasovnije je takmičenje u znanju engleskog jezika na svetu, koje je protekle godine okupilo 83.000 učenika iz 64 zemlje

Objavljeno:

Učenik trećeg razreda Osnovne škole "Đura Jakšić" u Kikindi Andrej Piškin plasirao se u superfinale Svetskog takmičenja u znanju engleskog jezika. Andrej je jedan od 12 takmičara iz Srbije koji će svoju zemlju predstavljati u Italiji na Međunarodnom takmičenju HIPPO.

Nije bilo potrebno mnogo vremena zaposlenima u Osnovnoj školi "Đura Jakšić" u Kikindi da shvate koliko učenik trećeg razreda Andrej Piškin dobro govori i piše engleski jezik. Sve je počelo već od prvih školskih dana, potom je blistao na Nacionalnom takmičenju iz stranih jezika osvojivši drugo mesto, i na kraju obezbedio direktan plasman u superfinale Svetskog takmičenja "HIPPO", koje će se na jesen održati u Italiji.

- Engleski jezik učio sam pre svega preko interneta, ali i igrica, i preko filmova. Uvek film gledam sa prevodom, pa ako mi nije poznata neka reč, potrudim se da je naučim. Za takmičenje sam se pripremao preko interneta i stranice koje mi je nastavnica poslala, ali mi je i mama pripremala zadatke - priča Andrej Piškin, učenik OŠ ''Đura Jakšić'' iz Kikinde.

Andrej Piškin
Andrej Piškinfoto: RADIO TELEVIZIJA VOJVODINE / YOUTUBE

"Njegova radoznalost ga je dovela to ovoga"

Međunarodno takmičenje "HIPPO" najmasovnije je takmičenje u znanju engleskog jezika na svetu, koje je protekle godine okupilo 83.000 učenika iz 64 zemlje. Do svetskog finala stigne svega 200 učesnika.

- Mislim da je njegova radoznalost dovela do toga da iskoristi engleski jezik kao alat da bi zadovoljio svoja interesovanja, da gleda nešto, ili igra igrice, tako da je na taj način došao sa predznanjem. Ipak, u školi moramo da ga naučimo da razmišlja takmičarski i da savlada teže zadatke - objašnjava Dobrislava Ružić, nastavnica engleskog jezika.

Rezultati rada sa talentovanom decom konstantno daju dobre rezultate, pogotovo kada pokažu sklonost ka određenim predmetima već početkom obrazovanja.

- Andrej je dobro dete, ima puno znanja, nije pokazivao baš takmičarski duh, ali se ipak ispostavilo da je dobar takmičar, spreman za velike uspehe - ističe Predrag Nedin, učitelj.

Učenici u osnovnim školama prvi strani jezik uče već od prvog razreda, dok im u petom sleduje drugi strani jezik. Zahvaljujući pristupu koji im je putem interneta dostupan na mnogo lakši način, deca već sa svega nekoliko godina pokazuju poznavanje stranih jezika. Na prosvetnim radnicima je da to bogatsvo usmere i iskoriste na najbolji način.

Bonus video:

01:12

EVO KAKO SRPSKI GENIJE PROVODI SVOJ DAN: Govori 10 jezika, radi za FBI, zna preko 850 govora napamet, A NE SPAVA PO 9 DANA?!

(Espreso/RTV/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.